piticlic.ro Web analytics

PitiClic.ro PitiClic.ro

Putem utiliza manualele digitale la clasa în multe feluri (din punct de vedere organizatoric), în funcție de dotarea de care dispunem și la care, evident, trebuie să ne adaptăm:

 1. Dacă avem o dotare premium, de cca 30 calculatoare: e foarte simplu (dar în fapt e cel mai greu de gestionat, pt ca nu e ușor, credeți-mă, sa ții în mână, să explici și să și lucrezi cu ei, aproape 30 de copii și tot atâtea calculatoare). Dar să zicem că e foarte simplu: fiecare copil la calculatorul lui, lucrează liniștit (se “joacă”, așa cum spun ei), iar dumneavoastră nu aveți de făcut decât să verificați rapoartele furnizate de calculator, în care se văd rezultatele (în rapoarte amănunțite) și progresele (sperăm noi) înregistrate de fiecare copil.
 2. Nike footwear | Sneakers - ΦΘΗΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ 2020
 3. Dacă avem o dotare mai modesta, dar totuși bună, de 6, 8 calculatoare: atunci așezăm copiii grupați câte 3-4 la un calculator și… mai departe procedăm ca la punctul 1.
 4. Dacă avem 1 singur calculator (caz foarte des întâlnit): activitate de grup (condusă de învățător). Conţinutul manualului digital poate fi proiectat pe ecranul unui videoproiector sau pe ecranul unei table interactive. În acest fel, elevii pot urmări, la o dimensiune mărită, toate secvenţele propuse de manual, iar profesorul poate să desfăşoare şi activităţi frontale, cu întreaga clasă.  Manualul digital reproduce fidel varianta tipărită pe hârtie, fiind însă îmbogăţit, faţă de aceasta, cu numeroase activităţi multimedia, care aduc un plus de cunoaştere şi de atractivitate în procesul de învăţare.
 5. Dacă nu avem niciun calculator (cazul CEL MAI INTALNIT): mizăm pe spiritul dumneavoastră întreprinzător, precum și pe faptul că dispuneți de un laptop personal sau de un PC mai vechi, pe care puteți să îl aduceți (măcar uneori) la școala pt. a …… și atunci se aplică mai departe cele de la pasul 3.
 6. Poate cel mai important mod de utilizare este: ACASĂ, DE COPIL SINGUR! Manualele interactive pot fi rulate pe (aproape) orice PC (calculator personal), desktop sau laptop, cu Windows, Linux sau Mac OS. Dar pot fi folosite (și probabil cei mici vor fi mai incantati de aceasta varianta) pe orice tabletă sau telefon inteligent, doar să aibă conexiune la internet. Vor fi extrem de încantați să vadă o dată si încă o dată, animația în care se prezintă formarea literei “c” mare de mână. Și aceasta pe tableta lor, pe biroul de lucru, aflată alaturi de caietul de Abecedar (pardon, de “Comunicare”). Sau sa fie in masină, în trafic, si să „se joace” cu câteva jocuri de matematică (de fapt exerciții, probleme).

Echipament minim necesar:

Pentru ca manualul digital să fie utilizat în bune condiţii, este necesar un echipament tehnic minim, fără de care aplicaţia nu poate rula.

Sistem de operare: Windows (minim XP, dar recomandăm VISTA, Win 7, Win 8), Android, Linux, OS X, iOS
Browser: Google Chrome 31+, Mozilla Firefox 25+, Internet Explorer 10+
Hardware: PC/tabletă/smartphone cu procesor minim de 800 MHz, 512 MB RAM
Rezoluţie: 1024x768 pixeli sau superioară
Rularea aplicaţiei se poate face fie pe un calculator (PC), fie pe o tabletă sau pe un telefon inteligent (smartphone).

1) Pe un calculator:

 • online – prin simpla accesare a adresei de web indicată (scrisă în bara de adrese a browserului dumneavoastră);
 • offline – introduceţi CD-ul în unitatea optică și faceți dublu clic pe fișierul “index.html” de pe CD.

2) Pe tabletă/telefon inteligent:

 • prin simpla accesare a adresei de web indicată (scrisă în bara de adrese a browserului dumneavoastră).

Elementele multimedia integrate în cadrul manualelor digitale sunt optimizate pentru utilizare web, având dimensiuni reduse şi, implicit, un timp scăzut de încărcare.

Elementele de tip video au următoarele specificaţii:

 • format: mpeg-4;
 • dimensiune: maximum 5 MB;
 • rezoluţie: 320x240 pixeli sau superioară;

Elementele de tip audio au următoarele specificaţii:

 • format: .mp3;
 • dimensiune: maximum 1 MB;

Elementele de tip imagine au următoarele specificaţii:

 • format: .png, .jpg;
 • dimensiune: maximum 500 kB;
 • rezoluţie: 640x480 pixeli sau superioară;

0 Produse - 0.00 RON
Vezi wishlist

Planse de lucru pe care PitiClic vi le ofera pentru a le folosi cu copiii acasa sau la gradinita!

Mergi la resurse >

Colaborare PitiClic si TVR2

Infomedia Pro vă aduce la cunoştinţă lansarea în data de 02 Martie 2014 a concursului educaţional PitiClic în cadrul emisiunii “În curtea bunicilor” difuzată săptămânal duminica de la ora 10:10 la TVR2, într-un nou sezon plin de farmec si de aventuri, cu multe surprize pregătite de către producători.

Alături de Bunica (Alexandrina Halic) şi Bunicul (Cristian Mitescu) – actori minunaţi care ne-au încântat şi ne încântă prin harul lor - PitiClic va modera un concurs educativ numit simplu „Concursul PitiClic”, pentru copii de la 6 la 11 ani.

Concursul se desfăşoară între 2 echipe de câte 3 copii (echipa Bunicului şi echipa Bunicii) şi are trei probe pe care aceştia trebuie să le traverseze cu succes. Cele 3 probe ale concursului sunt diferite de la o ediţie la alta, dar au un singur numitor comun: distracţia. Ele pot fi probe digitale ce vor fi rezolvate pe calculator, tabletă sau cu ajutorul device-ului „Covoraşul PitiClic” sau pot fi probe de manualitate cu utilizarea altor produse educaţionale marca PitiClic.

Acest concurs este o nouă activitate din cele realizate de către Infomedia Pro pentru promovarea metodelor de învăţare moderne bazate pe utilizarea calculatorului şi a device-urilor mobile, pentru integrarea utilizării software-ului educaţional în procesul de învăţare al copiilor cu vârste între 6-11 ani.

Deci fiţi alături de noi, PitiClic vă aşteaptă pe TVR2!

Giftofvision - Sneakers search engine | Nike Air VaporMax for Men & Women - Buy Online - Ietp

Manuale Digitale - Infomedia Pro

Manualul digital este o unealta educationala noua si moderna care creeaza efectiv noi oportunitati de invatare. Pentru copiii nostri nativi digital, care au crescut alaturi de programele educationale PitiClic, va fi o bucurie sa utilizeze in continuare in ciclul primar si in ciclul gimnazial, la clasa si acasa, aceste noi resurse educative.

Nike Sneakers | nike shoes,cheap jordan,cheap nike,air jordan shoes,shoes made in China,a-ok-nike.com Citeste tot >

Infomedia Pro 1997-2022. Toate drepturile rezervate.

S.C. Infomedia Pro SRL; Sediu social: Bucuresti, Str. Caminului, Nr. 12, Sector 2;
C.U.I.: RO9932261 Nr. inreg. Registrul Comertului: J40/8785/1997; Capital social: 200 lei