piticlic.ro Web analytics

PitiClic.ro PitiClic.ro

De ce iubim educaţia nonformală?

Nu se pun note în catalog, este relaxantă, calmă, plăcută şi ceea ce e cel mai important: îmbogăţeşte cultura generală prin intermediul unor activităţi inedite.

Da, aţi ghicit! Este vorba despre Educaţia nonformală!

Cu siguranţă v-aţi întâlnit cu termenul cel puţin o dată, dar îi cunoaşteţi avantajele educaţionale şi însemnătatea? Să le descoperim împreună!

Nike air jordan Sneakers | Nike Dunk Low Coast UNCL - Grailify

J.Kleis a definit Educaţia nonformală ca "orice activitate educatională, intenţionată şi sistematică, desfasurataă de obicei în afara şcolii tradiţionale, al cărei conţinut este adaptat nevoilor individului şi situaţiilor speciale, în scopul maximalizării învăţării şi cunoaşterii şi al minimalizării problemelor cu care se confruntă acesta în sistemul formal (stresul notării în catalog, disciplina impusă, efectuarea temelor)".

Educaţia formală şi Educaţia nonformală nu sunt opuse, cum s-ar putea înţelege din denumirea lor, sunt diferite însă au aceleaşi scopuri. Ele funcţionează împreună de minune, se completează reciproc şi ne ajută să facem, ceea ce specialiştii numesc brain fitness (antrenament cerebral).

Mijloacele educaţiei nonformale sunt foarte apreciate de copii şi părinţi deopotrivă.

De ce iubim educaţia nonformală?

-Activităţiile pe care le practicăm corespund strict intereselor, aptitudinilor şi dorinţelor noastre, fiind extrem de flexibile

-Cadru de învăţare şi conţinut lejer

-Nu se fac evaluări riguroase şi nu se pun note

-Este amuzantă, antrenantă şi creativă

-Foloseşte noile tehnologii comunicaţionale şi ne învaţă cum să beneficiem de oportunităţile oferite de internet, televiziune sau gadget-uri moderne.

-Oferă activităţi de completare a studiilor, îmbogăţind astfel cultura generală şi personalitatea participanţilor

Sub ce forme gasim educaţia nonformală?

-Joc şi joacă educativă

-Teatrul educaţional (jocul de rol, tehnicile creative - brainstorming, brainwriting, sinectica, scamper)

-Photovoice - a povesti prin fotografie. Oamenii se întâlnesc şi povestesc cu ajutorul fotografiilor făcute chiar de ei

-Origami

-Animaţie stradală

-Dans contemporan

-Teatru educational

-Circ adaptat

-Psiho-drama

Acestea sunt doar câteva elemente ale educaţiei nonformale, termenul este mult mai complex iar activităţiile pe care le include sunt cu adevărat frumoase şi creative pentru minte şi spirit.
0 Produse - 0.00 RON
Vezi wishlist

Planse de lucru pe care PitiClic vi le ofera pentru a le folosi cu copiii acasa sau la gradinita!

Mergi la resurse >

Colaborare PitiClic si TVR2

Infomedia Pro vă aduce la cunoştinţă lansarea în data de 02 Martie 2014 a concursului educaţional PitiClic în cadrul emisiunii “În curtea bunicilor” difuzată săptămânal duminica de la ora 10:10 la TVR2, într-un nou sezon plin de farmec si de aventuri, cu multe surprize pregătite de către producători.

Alături de Bunica (Alexandrina Halic) şi Bunicul (Cristian Mitescu) – actori minunaţi care ne-au încântat şi ne încântă prin harul lor - PitiClic va modera un concurs educativ numit simplu „Concursul PitiClic”, pentru copii de la 6 la 11 ani.

Concursul se desfăşoară între 2 echipe de câte 3 copii (echipa Bunicului şi echipa Bunicii) şi are trei probe pe care aceştia trebuie să le traverseze cu succes. Cele 3 probe ale concursului sunt diferite de la o ediţie la alta, dar au un singur numitor comun: distracţia. Ele pot fi probe digitale ce vor fi rezolvate pe calculator, tabletă sau cu ajutorul device-ului „Covoraşul PitiClic” sau pot fi probe de manualitate cu utilizarea altor produse educaţionale marca PitiClic.

Acest concurs este o nouă activitate din cele realizate de către Infomedia Pro pentru promovarea metodelor de învăţare moderne bazate pe utilizarea calculatorului şi a device-urilor mobile, pentru integrarea utilizării software-ului educaţional în procesul de învăţare al copiilor cu vârste între 6-11 ani.

Deci fiţi alături de noi, PitiClic vă aşteaptă pe TVR2!

Giftofvision - Sneakers search engine | Nike Air VaporMax for Men & Women - Buy Online - Ietp

Manuale Digitale - Infomedia Pro

Manualul digital este o unealta educationala noua si moderna care creeaza efectiv noi oportunitati de invatare. Pentru copiii nostri nativi digital, care au crescut alaturi de programele educationale PitiClic, va fi o bucurie sa utilizeze in continuare in ciclul primar si in ciclul gimnazial, la clasa si acasa, aceste noi resurse educative.

Nike Sneakers | nike shoes,cheap jordan,cheap nike,air jordan shoes,shoes made in China,a-ok-nike.com Citeste tot >

Infomedia Pro 1997-2022. Toate drepturile rezervate.

S.C. Infomedia Pro SRL; Sediu social: Bucuresti, Str. Caminului, Nr. 12, Sector 2;
C.U.I.: RO9932261 Nr. inreg. Registrul Comertului: J40/8785/1997; Capital social: 200 lei